The Work

Niemand kan jou vrijheid geven behalve jij. 

– Byron Katie

The Work van Byron Katie

Byron Katie werd ernstig depressief toen ze begin dertig was. Bijna tien jaar lang zakte ze steeds dieper weg in woede, zelfhaat en in voortdurende gedachten aan zelfdoding; de laatste twee jaar was ze vaak niet eens in staat om haar slaapkamer uit te komen.

Zo simpel is vrijheid

Tot, op een ochtend in februari 1986, ze een levens veranderende realisatie ervaarde. Katie noemt het “ontwaken in de realiteit”. Toen ontdekte ze dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde. Dat ze niet leed, wanneer ze haar gedachten niet geloofde. En dit geldt voor ieder mens. Zo simpel is vrijheid. Ze ontdekte dat lijden optioneel is. Ze vond een vreugde in zichzelf die nooit is verdwenen, op geen enkel moment. Die vreugde leeft in iedereen, altijd.

Ze realiseerde zich dat haar depressie niet werd veroorzaakt door de wereld om haar heen, maar door de gedachten die ze over de wereld had. Zo zijn de vier vragen ontstaan.  

En de methode is betrekkelijk simpel, diep, makkelijk te leren. Je kan het helemaal zelf doen. En je tapt in op je eigen wijsheid. (in plaats van gebruik te maken van de wijsheid van anderen).

Want de enige antwoorden die je echt wat opleveren zijn de antwoorden die jezelf hebt gevonden.

 

voor meer zie www.thework.com

“Met the work kan je al je problemen om zeep helpen”

Workshops

maak kennis met the work

Jaartraining Basis – 2023

 **********SPECIAAL VOOR  JOU*********            

“The Work van Byron Katie – Onderzoek je gedachten”

In deze jaartraining leer je hoe je The Work van Byron Katie in je eigen leven kan gebruiken. Je leert hoe je de 4 vragen toepast, hoe je de vragen formuleert, en hoe je je belemmerende overtuigingen herkent en onderzoekt. Ook voor Coaches een fijne uitbereiding in je praktijk.

• In deze training leer je The Work intensief kennen 
• Je leert de methode gebruiken in elke situatie in je leven 
• Je leert hoe je jezelf en een ander goed kan faciliteren
• Je leert The Work toepassen op verschillende thema’s (als verdieping op de vier bollen)
• Je gaat je belemmerende overtuigingen herkennen en onderzoeken. 
• Je krijgt ondersteuning en handige tips
• Je leert in deze dagen hoe fijn het is in een ritme en met een buddy te werken.

Thema’s:
Relatie/Liefde: 4 dagen The Work leren toepassen in relatie tot:
• Vader, moeder, broer en zus
• Liefde, partner, kinderen, vrienden
Gezondheid: 2 dagen The Work leren toepassen op:
• je lichaam
• gezondheid
• body-mind connectie
Werk en Geld: 1 dag The Work toepassen in relatie tot 
• business en communicatie
• belemmerende overtuigingen op geld

Tijdens de jaartraining komen we 7 x keer samen. Om met een kleine groep min 6 en max 10 gemotiveerde gelijkgestemden ons te verdiepen in The Work. Al je vragen komen aan bod in een kleine veilige omgeving.                                          ❤❤❤
Laat het snel weten of je interesse hebt. We beginnen we in Januari 2023!

                                  *************

Reviews:

Gek genoeg geeft het mij veel meer zeggenschap over mijn eigen leven, en brengt het me dieper in contact met gevoelens die echter en authentieker voelen. Jeanette helpt je stap voor stap in dit proces op een manier die bij Jeannette past; warm, liefdevol, maar ook stevig en to the point! 
Lfs Jannah

         ***************

Wat was ik vaak diep geraakt, ook door jouw werk met de anderen in de groep! Het voelde bij jou als thuiskomen!!Elke keer was ik weer nieuwsgierig wat de dag zou gaan brengen en ik ging altijd weer heel gelukkig, voldaan en vol nieuwe vragen en inzichten naar huis.

Ik verheug me nu al op de vervolgtraining!!

Lieve groet,

Gisela ❤❤❤

 

 

Individuele effortless coaching sessies

Loop je ergens vast in je leven, scheiding, je werk, je relaties of op school?

  • Sta je op een keer punt in je leven?
  • Heb je last van een burn out?
  • Ontbreekt het je aan genoeg eigenwaarde, ben je onzeker? 
  • Heb je onverklaarbare fysieke klachten, of belemmerende overtuigingen?
  • Pieker gedachten, of kom je niet uit de verf?
  • Kan je niet optimaal functioneren?
  • Heb je even extra support nodig?
  • Of ben je helemaal klaar voor een 2.0 versie van jezelf?

Ik werk met mensen die weer in contact willen komen met hun diepste wensen en verlangens. Die klaar zijn om het aan te gaan! Dus op weg naar ultieme vrijheid, om liefdevol en moeiteloos te kunnen leven. Van gevecht naar inner-peace.

Volledig aan het stuur in je eigen leven. Wereldvrede bij jezelf.
Degenen die echt willen veranderen help ik graag. Ik ben er helemaal klaar voor en heb alles in huis om dat met jou te onderzoeken.

Jaartraining advanced 2023

Advanced training The Work: The gift of critizime, Vergeving,Trauma,

"The Work is geschikt voor iedereen
die ervoor openstaat om naar zichzelf te kijken"

de methode

Iedereen kan The Work doen.
Het is niets meer dan 4 vragen over specifieke gedachten en overtuigingen beantwoorden.
En vervolgens omkeren.
Het is verbazingwekkend eenvoudig.
Toegankelijk voor mensen van elke leeftijd en achtergrond.
Je hebt er slechts pen en papier voor nodig.
én de bereidheid met een open geest naar jezelf, anderen en de werkelijkheid te kijken.

Reviews

Ik heb onlangs meegedaan met een door Jeannette geleide workshop The Work. Het is ongelooflijk verrassend hoe snel Jeannette door het stellen van eigenlijk heel basic vragen als “Is het waar dat…“ en “Weet je zeker dat…“ doorbraken in gedachtenpatronen realiseert. Je kunt aan degene met wie zij in gesprek is direct zíen dat er een doorbraak plaatsvindt: gezichtsuitdrukking en lichaamstaal spreken op slag rust uit. Door haar warmte en geïnteresseerde aandacht creëert Jeannette een veilige omgeving waarin je met haar de diepte in durft te gaan. Jeannette is The Work!
Jan-Paul de Wit
advocaat
Een jaartraining ‘The Work’ bij Jeannette gevolgd. Wat heeft het mij veel gebracht! Ik kwam erachter dat mijn gedachten nog vaak boordevol oordelen en belemmerende overtuigingen zaten. Wat een bevrijding en nieuwe inzichten geeft het als je je gedachten mbv van de 4 vragen onderzoekt en diep op je laat inwerken. Mijn relatie met mijn dochter is nu zoveel beter en liefdevoller. Er is veel meer begrip voor haar, ik ben veel milder. Mijn dochter me laten inzien hoezeer ik gevormd was door mijn overtuigingen. En door de vragen kon ik belemmerende overtuigingen loslaten en is er zoveel meer begrip voor anderen. Bij Jeannette en in de groep kon ik zijn wie ik was. Jeannette, wat heb je een oprechte, warme en intens liefdevolle belangstelling voor mij en de anderen. Je hebt me veel inzichten gebracht. Vaak diep geraakt, ook door jouw werk met de anderen in de groep! Het voelde bij jou als thuiskomen!! Elke keer was ik weer nieuwsgierig wat de dag zou gaan brengen en ik ging altijd weer heel gelukkig, voldaan en vol nieuwe vragen en inzichten naar huis. Ik verheug me nu al op de vervolgtraining!! Lieve groet, Giséla
Giséla Feddema
The Work is een krachtige tool, maar wanneer Jeannette me met al haar rust en respect meeneemt in de innerlijke reis die the Work is .... dan voel ik me veilig, gesteund en uitgedaagd tegelijkertijd. Jeannette heeft 100% aandacht als ze met je in gesprek is en is zelf het grote voorbeeld van de enorme innerlijke rust die the Work je kan brengen. Dank je wel dat jij er bent Jeannette <3.
Marit
Molls focus
De advanced jaartraining The Work.De hele dag heb je gedachtes, dan kun je maar beter fijne hebben. Jeannette is liefdevol en direct dit zorgt voor een veilige groepsdynamica waardoor je de diepte in durft. Door gedachtes te onderzoeken en ook los te laten ontstaat vrijheid. Het heeft mij verandert. De cursussen bij Jeannette gevolgd zijn voor mij heel waardevol geweest. Petra Versluys:
Petra Versluys
Ik heb met Jeannette Groeneveld meerdere keren The Work mogen doen. Mijn ervaring was dat ze me alle ruimte gaf om te 'zijn'. Haar aanwezigheid gaf mij een veilig gevoel. Ze hield me in The Work en ze was daar om op terug te vallen terwijl ze me alle ruimte gaf om mijn eigen antwoorden te vinden in mijn eigen tempo. Kortom erg prettig! Tevens is ze een warme persoonlijkheid en ik voelde me snel bij haar op mijn gemak.
Mirjam
Certified Salesforce.com Business Analyst